Ik raad studenten sterk aan extra werkervaring op te doen na hun studies. Ook ik koos voor deze weg en het heeft mij geen windeieren gelegd. Lees mijn eerste blogbericht over wat ik deed na mijn studies en enkele tips. Een extra werkervaring toont dat je je kennis nog wil verbreden en verdiepen en het geeft je dat tikkeltje meer ervaring dan jouw collega’s.

Of je nu al een stage achter de rug hebt of niet, het is altijd een meerwaarde. Indien het je eerste stage is leer je kennis maken met de professionele wereld en het ritme van een vaste job. Indien het een tweede stage is kan je meer verantwoordelijkheden dragen, aangezien reeds een werk/stage ervaring achter de rug hebt. Wees je er wel van bewust dat vrijwillige stages niet altijd een evidentie zijn: na je studies ga je best eens langs bij de VDAB. Het eenvoudigste is wanneer je onder bepaalde voorwaarden stage kan lopen met behulp van je huidige hogeschool/universiteit.

Creëer zelf je job

Ga vooral op zoek naar wat je écht wil doen. Je hoeft niet te wachten tot een vacature online komt. Voor welk bedrijf wil je werken? In welke sector? Welke precieze jobinhoud? Creëer zelf je job: stuur je cv en goede motivatiebrief (gepersonaliseerd!) die aantonen dat jij bepaalde taken op jou kan nemen en dat je de werkzaamheden van de desbetreffende organisatie kan verlichten. Wie kan daar nu geen ja tegen zeggen?

Zo’n stage kan in sommige gevallen direct leiden naar een baan en is de ideale manier om je bij een organisatie te bewijzen. In het geval van mijn werkgever is 75% van het personeel aangeworven na een stage (waarvan 50% na een vrijwillige stage).

Leidt het echter niet direct tot een vaste job, dan hoeft dit niet onmiddellijk een probleem te zijn, want jouw netwerk is ondertussen weer gegroeid. Wanneer je een goede stage hebt afgewerkt en er niet direct een vacature open staat bij deze organisatie, dan kunnen de collega’s waarmee je samenwerkt jou nog altijd helpen met te gaan kijken in hun netwerk en of zij niemand kennen die collega’s zoeken. Persoonlijk help ik telkens goede ex-trainees verder, aangezien het allemaal draait om geven en nemen. Een student die mij sterk ondersteunt en helpt zal ik daarna ook verder helpen. Vermits ik ook de sterktes ken van deze persoon zal ik hem/haar aanbevelen in mijn netwerk. Het omgekeerde is ook waar: als je niet 100% overtuigd bent over de kwaliteiten van iemand, dan zal je hem/haar ook niet aanbevelen. Je wil immers toch dat jouw netwerk je gaat associëren met kwaliteit..

Een netwerk hebben als student: niet voor de hand liggend

Wat ik zelf keihard ervaarde toen ik in mijn 3e jaar aan de hogeschool graag stage wou lopen in het buitenland, was dat dit heel moeilijk was zonder een sterk netwerk. De grote droom toen was stage lopen in Australië. Op de meer dan 40 e-mails die ik toen verstuurde kreeg ik amper op een 10-tal antwoord en jammergenoeg voor mij was er geen enkele positief.

“Als student is het niet makkelijk om een netwerk op te bouwen. Toch moet je het soms niet te ver gaan zoeken.”

Als student is het niet makkelijk om een netwerk op te bouwen. Toch moet je het soms niet te ver gaan zoeken: via familie, kennissen, sportclub, vrienden, vrienden van vrienden, etc.. Concreet voorbeeld: toen ik animator was in een jeugdbeweging kwam ik te weten dat de vader van één van mijn leden HR Manager was bij een bekend sportmerk. Ik contacteerde deze persoon met de vraag of hij een uur van zijn drukbezette tijd wou vrijmaken voor een babbel over de sportsector, carrière maken,… en trakteerde ik hem op een koffie. In ruil kreeg ik een hoop goed advies mee dat ik duchtig gebruikt heb. Eentje daarvan was het volgende: stel een lijst op met top 10 brands of organisaties waar je echt voor wil werken en waarom. Contacteer hen allemaal spontaan met een gepersonaliseerde motivatiebrief.

“Een goed gekozen stage zal je kansen op de arbeidsmarkt vergroten op verschillende manieren.”

Naast je directe omgeving is het ook belangrijk om evenenementen, beurzen, bijeenkomsten en andere te bezoeken die matchen met jouw interessegebied. In het geval van sport zou dit één van de events/meetups van sportcareers.be kunnen zijn bijvoorbeeld. Let wel: enkel aanwezig zijn volstaat niet. Bereid je grondig voor, weet welke mensen je wil ontmoeten en spreek vooral de organisatoren aan die jou in contact kunnen brengen met wie je wil.

Vergroot je kansen

Vergeet niet dat een stage een enorme aanwinst is op je cv. Recruiters gaan je niet meer bekijken als 100% student, maar wel als iemand met een eerste werkervaring. Dit geeft jou tijdens een jobinterview ook meteen wat gespreksstof. Ook is een stage veel beter dan een leegte op jouw cv. Een job zoeken neemt meer tijd in beslag dan je verwacht. Hoe langer deze periode aanhoudt, hoe groter de leegte op je cv wordt. Tijdens je stage kan je nog altijd op zoek gaan naar een vaste job (tijdens de avond, in het weekend, enz..).

Een goed gekozen stage zal dus je kansen op de arbeidsmarkt vergroten op verschillende manieren. Succes!

Een stage moet een win-winsituatie zijn voor beide partijen

LET OP: wanneer je een stage zoekt en kiest, pas op dat je niet enkel ingezet wordt als goedkope kracht zonder dat je er zelf voordeel van hebt! Het moet hier echt wel gaan om een win-win situatie. Zorg dat je een onkostenvergoeding krijgt die jouw werk gerelateerde uitgaves dekken.

“Een werkgever moet voor jou een mentor zijn die het heel goed met jou meent en waar je van kan leren, zowel op professioneel als privé gebied.”

Indien je een contract aangeboden krijgt, zorg er dan ook goed voor dat je dit niet overhaast uit blijdschap tekent. Niemand gaat jou scheef bekijken als je de zaken op het gemak eens wilt bekijken. Betrek een kennis of iemand met vakmanschap en kijk de details goed na. Een deeltijds of halftijds contract kan een goede start zijn, maar zorg dat ze niet verwachten dat je zomaar fulltime uren klopt. Je wil immers niet aan het lijntje gehouden worden.

Betreffende beloofde extralegale voordelen moet je ook op je strepen durven staan, junior of niet. Als er een laptop of telefoon beloofd is, dan mag dit geen jaar uitgesteld worden: staat het in het contract dan moet je werkgever dit voorzien. Als dit het geval is en ook de voorziene tankkaart 3 maanden langer op zich laat wachten, de beloofde ecocheques niet afgeleverd worden, weekendwerk niet vergoed wordt of omgezet in vakantiedagen, DAN moet je belletje pas echt beginnen rinkelen. Iemand die aan jan en alleman vanalles belooft en de belangrijkste rechten en plichten als werkgever niet nakomt, heeft geen respect voor zijn werknemer. In dit geval is een werkgever enkel met zichzelf bezig en is dit niet de eerste werkervaring die je in je nog jonge carrière wil meemaken.

Belangrijk is dat je werkgever voor jou een mentor is die het heel goed met jou meent en waar je van kan leren, zowel op professioneel als privé gebied.


 Interessante links